Menu

Tri-Vizor

Besparen door logistiek samenwerken.

U bent hier

Bijna een kwart van alle vrachtwagens op de Europese autowegen rijdt leeg rond. De overige vrachtwagens benutten gemiddeld 57% van hun capaciteit. Dit kan duidelijk beter. Maar hoe?

Lege vrachtwagens kunnen op de terugreis makkelijk andere goederen oppikken. Tri-Vizor bestudeert de logistieke patronen van bedrijven, zoekt naar een overlap en stelt een samenwerking voor. Kunnen de goederen van bedrijf X meeliften op de vrachtwagen van bedrijf Y?

Met dit concept helpt Tri-Vizor al meer dan honderd bedrijven om hun transport te optimaliseren. Zo is het bedrijf de eerste logistieke dirigent ter wereld. Tegelijk maakt Vlaanderen op een structurele manier haar rol van logistieke draaischijf waar en worden voertuigkilometers verminderd. 

Het model voor hun bedrijf tekende Tri-Vizor uit met de steun van Agentschap Innoveren&Ondernemen. De kostenbesparing die voortvloeit uit hun diensten wordt verdeeld tussen de samenwerkende bedrijven en Tri-Vizor. Bekijk dit filmpje over Tri-Vizor naar aanleiding van het winnen van de Belgian Business Awards for the Environment 2011.

Zij doen het zo

  • Innoveer in dienstverlening en met je businessmodel
  • Ga een onverwachte samenwerking aan
  • Bespaar en deel samen in de winst

ikinnoveer © 2020

Created by