Menu

Propulsion Systems

Een onderneming die resoluut kiest voor innovatie.

U bent hier

Marc Lamberts herinnert het zich nog goed: "Toen ik afstudeerde als burgerlijk ingenieur en in de zwembadhandel van mijn vader stapte, zag ik onmiddellijk dat heel wat technische producten die onvoldoende waren ontwikkeld door de fabrikanten en bijgevolg vaak, meestal in het hoogseizoen, moesten hersteld worden. Dit tot grote ergernis van de klanten én de zwembadbouwers."

Dit leidde in 2002 tot de oprichting van Propulsion Systems met als missie: Het fabriceren van eenvoudig te installeren en te bedienen, hoogwaardige kwaliteitsproducten. Nu, iets meer dan 10 jaar later werken er 12 personen in het bedrijf en wordt 2/3de van de omzet in het buitenland gerealiseerd.

Propulsion systems verkoopt enkel aan installateurs en groothandels in binnen-en buitenland. Dat maakt dat ze zich kunnen concentreren op de ontwikkeling van nieuwe producten. Vijf van de 12 werknemers zijn ingenieurs die zich quasi continu met onderzoek en ontwikkeling bezighouden. 

Het Innovatiecentrum hielp Propulsion Systems externe kennis te vinden. Zo zijn ze via een vraag aan het Innovatienetwerk in contact gekomen met KU Leuven. Het onderzoek dat aan de KU Leuven werd gevoerd voor Propulsion Systems werd voor 75% gefinancierd door de KMO-portefeuille. Later ontstond er een samenwerking met Imec

 

ikinnoveer © 2019

Created by