Menu

Bescherm je concept

Heb je een nieuwe technologie ontwikkeld? Of een machine of een gebruiksvoorwerp? Misschien lanceer je binnenkort wel een nieuwe dienst onder een nieuwe merknaam? Check het zelf met de idee-scan van Agentschap Ondernemen.
 

U bent hier

Het zijn allemaal situaties waarbij je te maken krijgt met intellectuele eigendom. En omdat het jouw eigendom is, kan je die ook beschermen. Om anderen te beletten om er zelf mee aan de slag te gaan. Of juist om anderen, tegen betaling, het recht te geven om jouw concept zelf te gaan gebruiken.

Afhankelijk van de situatie kan je dan een patent nemen (of een octrooi, dat is hetzelfde), jouw merk of model registreren. Of zelfs een combinatie van verschillende rechten die je wil vrijwaren. Het is niet eenvoudig om te beslissen welk type bescherming van intellectuele eigendom best past in jouw geval. Laat je daarom goed adviseren.

Het Agentschap Innoveren & Ondernemen is er om jou hierin bij te staan. Zij weten welke vormen van bescherming mogelijk zijn voor jouw innovatieproject. Ze helpen ook inschatten of de kosten van registratie of deponering opwegen tegen de verwachte opbrengst. Soms zijn patenten immers echt niet nodig of brengen ze gewoonweg niet genoeg op. 

 

Snel aan de slag

  • Weet dat patenten niet de enige optie zijn
  • Lees het Patentboekje
  • Laat je begeleiden door een bedrijfsadviseur van Vlaio

ikinnoveer © 2020

Created by