Menu

Flagbag

Een nieuwe invalshoek: product wordt grondstof. 

U bent hier

Een hoop Hasseltse vlaggen, dat krijg je niet verkocht. Tenzij je er hippe nieuwe draagtassen, hoezen voor laptops of toiletzakken van maakt zoals de Flagbags van Okazi

Okazi is een sociaal economisch bedrijf dat al jouw spullen op overschot ophaalt, reinigt en verkoopt via kringwinkels in Hasselt en Sint-Truiden. Meestal raakt alles snel verkocht. Maar toen de stad Hasselt een heleboel vlaggen binnenbracht, bleek een nieuwe aanpak nodig.

Kunnen we die vlaggen als grondstof gebruiken om er iets nieuws mee te maken? Met die vraag klopte Okazi aan bij designer Jo Klaps. Daarna ook bij het Innovatiecentrum Limburg. Het werd de start van een heus innovatietraject. Tijdens een brainstormsessie werd het product bedacht: Flagbag, tassen gemaakt van vlaggen.

Daarna werkte Okazi met het Innovatiecentrum aan een businessmodel: hoe maak je zo’n project rendabel met sociale tewerkstelling? Aan wie gaan we die tassen verkopen? En doen we dat in de kringwinkels of zijn er betere verkoopspunten? De commercialisering van het idee duurde zo’n 1,5 jaar.

Maar alle investeringen hebben gerendeerd. Flagbag gaf Okazi een serieuze imago-boost: van afvalverwerker naar boeiend bedrijf met trendy producten.

Zij doen het zo

  • Bekijk je product eens op een andere manier
  • Vernieuwen is goed voor je imago
  • Het innovatiecentrum helpt je op weg

ikinnoveer © 2019

Created by