Menu

Econation

Innovatief businessmodel achter slimme, duurzame verlichting.

U bent hier

De zon schijnt elke dag. Maar binnen, waar de zon niet schijnt, heb je kunstlicht nodig. Of toch niet? EcoNation ontwikkelde de LightCatcher (filmpje):  een innovatieve lichtkoepel. Via LiCom, de Light Investment Company, kunnen klanten onmiddellijk besparen op verlichting, zonder investeringen op voorhand. 

Hoe gaat het in zijn werk? Eerst en vooral plaatst EcoNation de LightCatcher lichtkoepels. Deze compacte koepels komen op het dak van een gebouw en verlichten de hele binnenruimte. Een typische fabriekshal kan zo 100% verlicht worden, met koepels die slechts 1% van de dakoppervlakte innemen. Deze innovatieve technologie won heel wat internationale prijzen. 

De terugverdientijd van een LightCatcher ligt tussen de twee en vier jaar. Omdat zware investeringen in deze crisisperiode moeilijk zijn, heeft EcoNation een alternatief businessmodel bedacht. Via de LiCom-formule plaatst EcoNation de lichtkoepels helemaal gratis. Daarna meten ze de effectieve energiebesparing van de klant. Een deel van die besparing wordt aan de klant doorgerekend. Een win-win-situatie waarbij vanaf de eerste dag zowel het milieu, EcoNation en zijn klanten winnen. 

EcoNation werkt samen met lichtexperten van onderzoekscentrum VITO, de Universiteit Gent en de KaHo Sint-Lieven.

Zij doen het zo

  • Innovatie brengt win-win voor jou en jouw klanten
  • Maak het de klant zo makkelijk mogelijk
  • Werk samen met kennisinstellingen voor toegepast onderzoek

ikinnoveer © 2018

Created by