Menu

Ik innoveer @ de ateliers van Muylenberg.

Cursussen Antwerpen

11 maart 2019 25 maart 2019 1 april 2019

U bent hier

Muylenberg is een zorgaanbieder in het centrum van Turnhout. Overdag gonst het van bedrijvigheid in de ateliers... en het is precies die atelierwerking die ze graag eens met een externe, frisse bril willen bekijken.

De goesting om dit samen aan te pakken, is groot!

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat Muylenberg in 2020 gekend is, in regio Turnhout, voor zijn uitstekende dienstverlening en zijn tot de verbeelding sprekende producten?

Krijg in ruil voor jouw energie, ideeën en enthousiasme een methodiek aangeleerd waarmee jij voortaan jouw ideeën wel succesvol kan realiseren!

 

Innoveren doe je zo!

Voortdurend vernieuwen is de boodschap. Organisaties én bedrijven moeten innoveren om elke dag opnieuw de perfecte service te bieden voor hun klanten én om mee te zijn met de veranderingen in de markt. Deze eerste sessie barst van de trends, evoluties en (waar mogelijk Vlaamse) voorbeelden van ondernemingen en organisaties,  businessmodellen en verrassende producten en diensten. We maken kennis met de atelierwerking van Muylenberg, de visie en de dromen. Al deze inspiratie kaderen we in een praktisch 4-stappen innovatiemodel.  Samen met de resultaten van de Innovatieaudit zorgt deze bagage voor heel wat inspiratie en mogelijkheden om te innoveren. 

Nieuwe ideeën bedenken

Alles draait om de ervaring en de beleving van de cliënten, in casu de gebruikers en hun zorgfiguren. Maar we vergeten zeker ook de klanten niet; zij die producten en diensten bij Muylenberg aankopen. Ervaring en beleving is, tijdens deze sessie, ook onze voornaamste bron van onze nieuwe ideeën. Aan de hand van de eenvoudige, maar erg effectieve tools, vertalen we de behoeften van cliënten naar nieuwe concepten en ideeën. We generen heel wat nieuwe ideeën met de GPS Brainstormtoolkit. 

Innovatie in de praktijk

Nieuwe ideeën zijn leuk, maar die ideeën kans geven op implementatie, dat gaat natuurlijk verder. Hoe maak je van jouw idee een sterk concept en hoe overtuig je anderen om het mee met jou te gaan realiseren? We werken de beste ideeën van de afgelopen sessies uit tot een concreet businessmodel. Met al deze tools, tip en tricks kan jij jouw onderneming, organisatie, vereniging,... een nieuwe, innovatieve wending geven!

Docent:  Eveline Borgermans

Data

Telkens op maandag, in de vroege avond. Op 11 maart, 25 maart en 1 april 2019.

De sessie start stipt om 17u30, het einde is voorzien rond 20u30 en tussendoor denken we ook aan de innerlijke mens.  

Locatie

Wegens grote opkomst wijzigen we de locatie naar het Atrium in de Korte Begijenstraat 22, Turnhout. Reeds ingeschreven deelnemers krijgen hier nog een persoonlijk bericht van. 

Kost?

Deze opleiding is gratis. En het is ook een echte opleiding; aan de hand van de case van de gastorganisatie Muylenberg gaan we concreet aan de slag met een zeer nuttige en eenvoudig toepasbare methodiek, die ook jij voortaan kan toepassen in jouw organisatie, bedrijf, vereniging... om ideeën te realiseren. 

In ruil rekenen we op jouw engagement: aanwezigheid op de 3 sessies en een Innovatie-audit invullen (wordt verstuurd via e-mail). Je krijgt, na het invullen van de Innovatie-audit een duidelijk rapport én deze info zorgt ervoor dat we de opleiding op jouw noden kunnen afstemmen.

Schrijf je nu in!

Meer info over de gastorganisatie:

Naam: Veerle Van Pelt
Organisatie: Muylenberg
E-mailadres: Veerle.vanpelt@muylenberg.be

Meer info over de opleiding?

Naam: Eveline Borgermans
Organisatie: Agentschap Innoveren&Ondernemen
Telefoon: +32490654359
E-mailadres: eveline.borgermans@vlaio.be

ikinnoveer © 2019

Created by