Menu

Lentekind 2.0: denk jij mee?

Cursussen Antwerpen

6 mei 2019 20 mei 2019 3 juni 2019

U bent hier

Ik, jij, hij of zij, iedereen heeft iemand nodig. En wij hebben jou nodig! Denk jij met ons mee? Lentekind is een Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning en biedt thuisbegeleiding (voor ouders en hun kinderen), trainingen en opvang van de kinderen (met begeleiding) aan.

Wij willen onszelf heruitvinden en vernieuwen, ook voor wat onze infrastructuur betreft.

Gaan jullie samen met ons van idee, via concept naar concreet realiseerbaar project? Dit is onze startvraag: “Hoe kunnen we ervoor zorgen dat vanaf 2022 elk gezin met kind tem 12 jaar met een opvoedingsvraag op een laagdrempelige manier in onze vernieuwde gebouwen terecht zal kunnen?”

Innoveren doe je zo!

Voortdurend vernieuwen is de boodschap. Organisaties én bedrijven moeten innoveren om elke dag opnieuw de perfecte service te bieden voor hun klanten én om mee te zijn met de veranderingen in de markt. Deze eerste sessie barst van de trends, evoluties en (waar mogelijk Vlaamse) voorbeelden van ondernemingen en organisaties,  businessmodellen en verrassende producten en diensten. We maken kennis met CKG Lentekind, de visie en de dromen. Al deze inspiratie kaderen we in een praktisch 4-stappen innovatiemodel.  Samen met de resultaten van de Innovatieaudit zorgt deze bagage voor heel wat inspiratie en mogelijkheden om te innoveren. 

Nieuwe ideeën bedenken

Alles draait om de ervaring en de beleving van de cliënten, in casu de kinderen en hun opvoedende (groot)ouders of opvoedende zorgfiguren. Die ervaring en beleving is, tijdens deze sessie, ook onze voornaamste bron van onze nieuwe ideeën. Aan de hand van de eenvoudige, maar erg effectieve tools, vertalen we de behoeften van cliënten naar nieuwe concepten en ideeën. We generen heel wat nieuwe ideeën met de GPS Brainstormtoolkit. 

Innovatie in de praktijk

Nieuwe ideeën zijn leuk, maar die ideeën kans geven op implementatie, dat gaat natuurlijk verder. Hoe maak je van jouw idee een sterk concept en hoe overtuig je anderen om het mee met jou te gaan realiseren? We werken de beste ideeën van de afgelopen sessies uit tot een concreet businessmodel. Met al deze tools, tip en tricks kan jij jouw onderneming, organisatie, vereniging,... een nieuwe, innovatieve wending geven!

Docent:  Eveline Borgermans

Data

Telkens op maandagnamiddag, op 6 mei, 20 mei en 3 juni 2019. 

De verwelkoming met broodjes start vanaf 12u00, effectieve start om 13u00 en einde tenlaatste om 16u00.

Locatie

Hoogstraat 13 in 2340 Vlimmeren.

Kost?

Deze opleiding is gratis. En het is ook een echte opleiding; aan de hand van de case van het gastbedrijf Lentekind gaan we concreet aan de slag met een zeer nuttige en eenvoudig toepasbare methodiek, die ook jij voortaan kan toepassen in jouw organisatie, bedrijf, vereniging... om ideeën te realiseren. 

In ruil rekenen we op jouw engagement: aanwezigheid op de 3 sessies en een Innovatie-audit invullen (wordt verstuurd via e-mail). Je krijgt, na het invullen van de Innovatie-audit een duidelijk rapport én deze info zorgt ervoor dat we de opleiding op jouw noden kunnen afstemmen.

Schrijf je nu in!

Meer info over de gastorganisatie:

Naam: Anneleen Anneleen De Rocker
Organisatie: Lentekind
E-mailadres: a.derocker@lentekind.be

Meer info over de opleiding?

Naam: Eveline Borgermans
Organisatie: Agentschap Innoveren&Ondernemen
Telefoon: +32490654359
E-mailadres: eveline.borgermans@vlaio.be

ikinnoveer © 2019

Created by