Menu

Maene: niet zomaar een balustrade!

Het octrooi ligt klaar... 

U bent hier

In België zet Maene de toon via de productie van leuningen en trappen in staal, roestvast staal, aluminium en glas. De vier kernwoorden innovatie, esthetiek, duurzaamheid en kwaliteit maakt Maene waar, dankzij een doordachte voorbereiding en… jarenlange ervaring.

Maene wilde een strakke glazen balustrade ontwikkelen zonder dat er een framework zichtbaar was om de glazen platen in te plaatsen. Na samenwerking met de onderzoekgroep Indurium werd dit concept realiteit. Bovendien was de veiligheid van deze balustrade een extra troef.Hierna rees de vraag hoe het best omgegaan zou worden met de intellectuele eigendom. Maene nam deel aan opleidingen van het Innovatiecentrum West-Vlaanderen om zo wegwijs te raken in de wereld van de octrooien. Bovendien trad de adviseur van het Innovatiecentrum ook op als klankbord en bracht ze het bedrijf in contact met een raad van wijzen die mee advies gaven over de strategie op vlak van IP. Op vandaag ligt een octrooi klaar...

Hoewel innovatie aanwezig is bij Maene, wilde het bedrijf zich nog beter organiseren om nieuwe producten te kunnen ontwikkelen. Ze lieten een innovatieaudit afnemen waaruit aanbevelingen geformuleerd werden om nog beter te kunnen innoveren. Naar aanleiding van deze audit werkt Maene op vandaag met een externe raad die advies geeft op vlak van innovatie.

 

 

ikinnoveer © 2019

Created by