Menu

Biobakkerij De Trog gebruikt smartglasses

Bij biobakkerij De Trog is handwerk niet weg te denken, maar toch is er plaats voor innovatie door het gebruik van hightech: smartglasses.

U bent hier

Het distributiecentrum draait er iedere nacht op volle toeren: 50 verschillende broodsoorten naar 150 klanten, in de juiste hoeveelheden en in een korte tijdspanne. Ondanks de inzet van het personeel liep er wel vaker iets mis en kloegen de klanten over een verkeerde levering.Smartglasses en een tabletapplicatie boden soelaas en reduceerden de foutenlast met 2/3de! Lees het volledige artikel in De Tijd. 

Google Glass is nog in een testfase, maar de concurrenten hebben zich al aangemeld. In december heeft het Amerikaans bedrijf Vuzix de M100 gelanceerd, een bril die net als Glass op Android draait en ontworpen is voor een B2B- context. Andere spelers zijn Epson, GlassUp, het Israëlische bedrijf Lumus, de Franse start-up Optinvent en het Amerikaans bedrijf Pivothead. Hun producten zijn in een prerelease fase.

De smartbril-applicatie die bij De Trog draait wordt gecommercialiseerd via http://www.smartpick.be en is geschikt voor bedrijven met een complex distributiesysteem.

Tweede vergelijkbaar voorbeeld: gebruik van smartglass en tablet in een productieomgeving 

 

 

ikinnoveer © 2019

Created by